2024-2025 Enstitü Güz Dönemi Takvim

Akademik Kurul Kararıyla Gönderilmesi Gerekenler:

 

Güz döneminde kesin kayıt yaptıran öğrencilerin danışman atamalarının yapılması (04 Eylül 2024 tarihine kadar),

Güz döneminde kesin kayıt yaptıran öğrencilerden Bilimsel Hazırlık Programı uygulanacak öğrencilerin alacakları lisans ve varsa lisansüstü derslerin belirlenmesi (04 Eylül 2024 tarihine kadar),

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunun 40/a maddesine göre Anabilim Dalınızda ders vermek ve danışmanlık yürütmek üzere görevlendirilecek Öğretim Üyelerinin vereceği derslerin tanımlanması (Hemşirelik Anabilim Dalında görevlendirilecek Öğretim Üyelerinin bütün alt programlar olarak görevlendirilmesi) (04 Eylül 2024 tarihine kadar),

Tezli Yüksek Lisans programları için ders dönemini tamamlayan (7 ders+Seminer) öğrencilerin tez önerilerinin değerlendirilerek EABDK tarafından uygun görülenlerin bildirilmesi. İlgili kurul kararının ekinde her biri ıslak imzalı olmak üzere Tez Öneri formlarının ve Tez Veri Giriş formlarının taranmış nüshaları yer almalı, özgün belgeler danışman veya öğrenci tarafından Enstitüye teslim edilmelidir. (05 Eylül 2024 tarihine kadar), Tezsiz Yüksek Lisans programları için 2. veya 3. döneminde olan öğrencilerin Dönem Projesi Formlarının word formatında listelenerek Anabilim Dalı Kurul Kararı ile Enstitüye gönderilmesi (05 Eylül 2024 tarihine kadar),

Tez konusu değişikliği talepleri uygun görülen öğrencilerin bildirilmesi. Kurul kararının ekinde, Tez Konusu/Adı Değişiklik formları ile yeni Tez Öneri formlarının ıslak imzalı ve/veya taranmış nüshaları yer

almalıdır. Özgün belgeler, danışman veya öğrenci tarafından Enstitüye teslim edilmelidir. (30 Eylül 2024 tarihine kadar) İlgili EYK kararının tarafınıza iletilmesini takip eden 1 hafta içinde, güncellenmiş Tez Veri Giriş Formu, danışman veya öğrenci tarafından Enstitüye teslim edilmelidir.

Güz döneminde Enstitümüzden misafir öğrenci statüsünde ders almak isteyen öğrencilerin ve alacakları derslerin tarafımıza iletilmesi (20 Eylül 2024 tarihine kadar),

Güz döneminde diğer Enstitülerden ders almak isteyen öğrencilerin ve alacakları derslerin belirlenmesi (30 Eylül 2024 tarihine kadar),

Kayıt dondurma taleplerinin tarafımıza iletilmesi (11 Ekim 2024 tarihine kadar),

Danışman değişikliği talepleri uygun görülen öğrencilere ilişkin EABDK toplantı tutanağının, ekinde formun taranmış nüshasıyla beraber tarafımıza iletilmesi (30 Eylül 2024 tarihine kadar).

 Kredi transferi taleplerinin Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 12. maddesindeki hususlar dikkate alınarak yapılması (14 Eylül 2024 tarihine kadar).

 2023-2024 bahar döneminde tezli programdan tezsiz programa geçerek 10 ders ve dönem projesini tamamlamak üzere 1 dönem ek süre alan öğrencilerden tezsiz yüksek lisans programından mezun olma şartını sağlayanların ders muafiyetleri ile birlikte mezuniyetlerinin bildirilmesi (23 Eylül 2024 tarihine kadar),

 2023-2024 bahar döneminde tezli programdan tezsiz programa geçerek 10 ders ve dönem projesini tamamlamak adına 1 dönem ek süre alan öğrencilerden tezsiz yüksek lisans programından mezun olma şartını sağlayamayanların ilişiklerinin kesilmesi adına bildirilmesi (23 Eylül 2024 tarihine kadar).

Dikkat Edilmesi Gerekli Hususlar:

16-19 Eylül 2024 tarihleri arasında ders kaydı yapılacağından;

 Anabilim Dalı Başkanları tarafından 13 Eylül 2024 tarihine kadar e-kampus üzerinden; derslerin açılması, dersin şubelere bölünmesi, şube kontenjanı ve öğretim elemanlarının tanımlanması ve ders programlarının oluşturulması gerekmektedir.

 Danışmanlar tarafından 16-22 Eylül 2024 tarihleri arasında ders kaydı onaylarının yapılması ve ders kaydı onayları yapılırken Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğin 11. maddesinin 2. fıkrası gereği öğrencilerin alacakları derslerin 45 AKTS`yi geçmemesine dikkat edilmelidir.

 2.dönemini tamamlayıp ders dönemini bitirmeyen ancak Tez Önerisi belirlenen Tezli Yüksek Lisans öğrencilerine ders dönemi tamamlanmadan "Tez Çalışması" dersi danışmanlarınca seçtirilmemelidir.

 Ders dönemini tamamlayan ancak tez önerisi vermeyen öğrencilere "Tez Çalışması" dersi danışmanlarınca seçtirilmemelidir.

 Ders dönemini tamamlayarak tez önerisi veren Tezli Yüksek Lisans öğrencileri ve Tez Önerisi Savunma Sınavınında tez önerisi kabul edilen Doktora öğrencilerine mezun olana kadar her dönem "Tez Çalışması" ve "Uzmanlık Alan Dersi" seçtirilmelidir.

 Bahar döneminde Tez Savunma Sınavına girerek düzeltme alan öğrencilerin yönetmelik gereği sınav tarihinden itibaren 3 ay içerisinde tekrar aynı jüri önünde tez savunmalarını yapmaları gerekmektedir. Sınav tarihi ve jüri üyeleri oluşturulurken Akademik Kurul Kararında öğrencinin daha önce düzeltme aldığı belirtilmelidir. Güz dönemi ders kayıtlarından sonra savunmaya girecek olan öğrenciler harç ücretini yatırmak ve ders kaydını yapmakla yükümlülerdir.

 06-20 Ocak 2025 tarihleri arasında Yarıyıl Sonu Sınavları not girişleri ve 27 Ocak - 02 Şubat 2025 tarihleri arasında Bütünleme Sınavları not girişlerinin Öğretim Üyeleri tarafından mutlaka yapılması gerekmektedir.